Stevnemøte med Stev

Sinfonietta Innlandet har tatt mål av seg til å være et ensemble i kontinuerlig kunstnerisk vekst og utvikling. Orkesteret ønsker å nå stadig nye lyttergrupper, og helgen 30.09.-01.10. er orkesteret igjen ute på nye «jaktmarker», idet vi inviterer til en konsert i krysningspunktet mellom den folkemusikalske og den kunstmusikalske tradisjon. Dette er nettopp en konsert vi tror skal kunne appellere til langt flere enn de trofaste klassisk-lytterne.

Sinfonietta Innlandet inviterer altså til stevnemøte mellom klassisk musikk og folkemusikk. Her forener orkesteret krefter med Gjøvik Spelmannslag, et høyst oppegående, spenstig og aktivt lag, der de har utøvere på både langeleik og fele, harpe og fløyter m.m. Om ikke alle disse instrumentene blir med på Stevnemøtet, blir dette garantert utrolig morsomt! Publikum får høre både lokal tradisjonsmusikk med Spelmannslaget og klassisk, men folkemusikkinspirert «kunstmuskkk» med Sinfonietta Innlandet, representert med størrelser som Bèla Bartók og Edvard Grieg.   

Den eminente og prisbelønte unge folkesangeren, Mari Midtli, som bl.a. i 2015 vant Toneprisen, og som nå er student ved Ole Bull-akademiet på Voss, tar turen til hjemtraktene for å være solist med begge ensemblene. Og selvfølgelig får vi høre alle utøverne sammen når de urfremfører et for anledningen nyskrevet verk av Stein Villa, bygget over ulike folketoner fra Vardal.

Det blir formiddagskonsert i Lillehammer kunstmuseum lørdag 30. september kl. 12.30., og søndag 1. oktober inviterer vi Gjøvik-publikummet til Blackboksen i kulturhuset på ettermiddagen, kl. 18.00.

Velkommen til en litt annerledes konsert!

DSC_4937