Prøysen, Piaf og Paganini & Markensdans!

Onsdag 16.september blir det ny mulighet til å høre konserten: ”Prøysen, Piaf og Paganini” med trubaduren Evald Fredholm på sang og gitar, Ole Nilssen på trekkspill og Elin Christensen på fiolin. Etter konserten blir det drivende god gammaldans der Gjøvik spelmannslag og trioen bytter på dansespillinga! Og sjølsagt får du kjøpt både noe å drikke og noe å eta!

Billetter: Kr 200,- /150,-
Arrangør: Gjøvik spelmannslag og Gjøvik Folkedanslag
Åpningstider: Onsdag 16. september kl. 19
Sted: Samfundssalen på Gjøvik

konsert Fredholm

Konserten ”Prøysen, Piaf og Paganini” vil føre publikum gjennom Prøysen sitt fleidimensjonale univers, der menneskeskildringene og den mangfoldige danserytmen i Prøysenmusikken vil være i fokus. En vil få høre taktskifte frå” Tango for to” på Hedmarken til fransk sigøynertango ala Piaf og sirlige fiolintriller frå Pagani.

Evald Fredholm har i mange år reist Østlandet rundt med gitaren sin og underholdt. Visesangeren og historikeren fra Toten har gjennom dette merket seg som en av dei fremste og mest aktive visesangerene I Mjøsområdet. Repertoaret etter Prøysen og lokale folkeviser har stått i fokus, men han har også sunget slagere etter ikon som Nora Brockstedt og Edith Piaf. I konserten ”Prøysen, Piaf og Paganini” har han fått med seg to av de dyktigste utøverene i Norge på sine instrument. Ole Nilssen fra Løten er utdannet folkemusiker på trekkspel fra Norges Musikkhøgskole, og har allerede som ung mann blitt kjent som en av de fremste trekkspillerne i landet. Elin Christensen er utdannet fiolinist ved Institutt for musikk i Trondheim, og har spilt med Trondheimsolistene på konserter, turnéer og plateinnspillinger. Hun har vært solist i Nidarosdomen, og har ved siden av sin klassiske utdanning arbeidet mye med sjangrer som tango og internasjonal folkemusikk.