Viser fra by og land

Konsert i Tingbygningen på Hunn, torsdag 17. mars kl. 20.00.

Eli Storbekken – sang, seljefløyte
Tom Steinar Lund – gitar
Birger Mistereggen – perkusjon, munnharpe

Eli Storbekken foto Karin Elise FajerssonTom Steinar Lundbirger_mistereggen

Dette er et musikkprogram med ulike av sjangere, revyviser, eldre sanger om livet i byen, folkeviser med bossarytmer med humor og musikkledeglede!

www.storbekken.no

 

CV for Eli Storbekken trio

Eli Storbekken er en etablert folkesanger, født på Tolga. Hun har en lang og variert karriere innen folkemusikk og arbeider med musikere innen ulike genre som jazz, klassisk og worldmusic. I de senere år har hun gitt ut to kritikerroste cder ”Maros” i 2009 og ”Songen til fløyta” i 2012. Den siste er komposisjoner av faren Egil Storbekken i forbindelse med 100 års- jubileet i 2011. Hun har medvirket på en rekke folkemusikkfestivaler i Norden og turnert i Irland, Russland, Ukraina, USA, Irak og Qatar. Hun medvirket i gruppa ” Det syng, Ballader på vandring” med bl.andre Agnes Buen Garnås, Anne Marit Jacobsen. Fra 1998 var hun med i det nordiske sang- og danseensemblet ” Kvedar” fram til 2004. Hun har gitt ut flere soloplater og boka ” Nattergalen” i 2000. Medvirket i en rekke radio- og tvprogram fra 1980-tallet. Solist for Hedmarken symfoniorkester i 2011. Musikalsk leder for Oslo`s eneste friluftspill ” Maridalsspillet” fra 2002-2008. Vært leder for seminarer med kurs og konserter i regi av Norsk Kvedarforum. Hun underviser barn, unge og voksne i folkesang. Underviser ved Ole Bull Akademiet, Voss og på Musikkvitenskap ved UiO i Oslo. Mottatt priser som: Norwegian folk music avards 2009. Mottok Rolf Gammlengprisen fra Fond for Utøvende Kunstnere og Tolgaprisen i 2011. Folkelarmpris for beste dokumentasjon, Rosekolla 2014. Var månedens artist på Riksscenen, internasjonal folkemusikkscene i Oslo vår 2015.

Tom Steinar Lund (født i Jømna ved Elverum) er en norsk gitarist ogplateprodusent, kanskje best kjent for sine utgivelser av brasiliansk musikk (samba og bossa nova). Med bandet «Desafinado» fremførte han samba og bossa nova i en årrekke på Smuget i Oslo (1986–1993). I 1988 stiftet han Trio de Janeiro med Anne-Marie Giørtz og Sveinung Hovensjø, med to utgivelser og Spellemannprisen 1993 som resultat. Han var også gitarist, arrangør og produsent for en CD med Katia Cardenal, kalt Prøysen på spansk. Denne solgte til gull, og de to mottok Europabevegelsens kulturpris i 1999. I 2000 mottok han også Gammleng-prisen i kategorien «studiomusiker». Året etter var han sammen med Trio de Janeiro ‘Artist-in-Residence’ underFestspillene i Vestfold. Stiftelsen Vidar Sandbeck sto i 2003 bak utgivelsen Gull fra grønne skoger, der Lund var produsent, og sto for utvalget av låter og musikalsk tilrettelegging På denne CD-en bidro artister som Gitarkameratene, Vamp, Hans Rotmo, Desafinado. For Laila Yrvum har han vært produsent på 2 CD-utgivelser. Desember samme år var han kurator og spillende programleder med KORK i to programmer på NRK 1. Senest har Lund vært både arrangør og musikalsk leder for Teater Innlandets Det året det var så bratt, en forestilling basert på Øystein Sundes omfattende produksjon.

Birger Mistereggen født I Rendalen , er en norsk musiker (trommer, munnharpe, perkusjon), kjent fra flere besetninger og utgivelser. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole (1992), med spesialisering i norsk folkemusikk (2001), og i lengre tid spilt i Ophelia Ragtime Orchestra og nå ansatt i Kringkastingsorkesteret. Den senere tid har han spilt Odeon Jazz Quartett (2001–), i gruppen Folk og Streif (Nordic winter, 2007) Han har gjestet Kvarts og bidratt til Rolf-Erik Nystrøms (Concepts of Sorrow & Dangers , 2006). Mistereggen akkompagnerte med munnharpe til vinnermelodien Alvedans ved Melodi Grand Prix 2006, samt til Kong Harald Vs bursdag (2007). I samarbeid med Trio Mediæval har han medvirket til plateutgivelse (2005). I perioden 2008-2009 var han trommeslager og assosiert medlem av Vamp og bidro på albumet St. Mandag og den påfølgende turneen.