Stevnemøte med Stev

Sinfonietta Innlandet har tatt mål av seg til å være et ensemble i kontinuerlig kunstnerisk vekst og utvikling. Orkesteret ønsker å nå stadig nye lyttergrupper, og helgen 30.09.-01.10. er orkesteret igjen ute på nye «jaktmarker», idet vi inviterer til en konsert i krysningspunktet mellom den folkemusikalske og den kunstmusikalske tradisjon. Dette er nettopp en konsert vi tror skal kunne appellere til langt flere enn de trofaste klassisk-lytterne.

Sinfonietta Innlandet inviterer altså til stevnemøte mellom klassisk musikk og folkemusikk. Her forener orkesteret krefter med Gjøvik Spelmannslag, et høyst oppegående, spenstig og aktivt lag, der de har utøvere på både langeleik og fele, harpe og fløyter m.m. Om ikke alle disse instrumentene blir med på Stevnemøtet, blir dette garantert utrolig morsomt! Publikum får høre både lokal tradisjonsmusikk med Spelmannslaget og klassisk, men folkemusikkinspirert «kunstmuskkk» med Sinfonietta Innlandet, representert med størrelser som Bèla Bartók og Edvard Grieg.   

Den eminente og prisbelønte unge folkesangeren, Mari Midtli, som bl.a. i 2015 vant Toneprisen, og som nå er student ved Ole Bull-akademiet på Voss, tar turen til hjemtraktene for å være solist med begge ensemblene. Og selvfølgelig får vi høre alle utøverne sammen når de urfremfører et for anledningen nyskrevet verk av Stein Villa, bygget over ulike folketoner fra Vardal.

Det blir formiddagskonsert i Lillehammer kunstmuseum lørdag 30. september kl. 12.30., og søndag 1. oktober inviterer vi Gjøvik-publikummet til Blackboksen i kulturhuset på ettermiddagen, kl. 18.00.

Velkommen til en litt annerledes konsert!

DSC_4937

Krydderkonsert med Ole Nilssen

Torsdag 5. oktober kl. 20 i Tingbygningen på Hunn, Gjøvik

Ole Nilssen (f. 1993) frå Løten er ein ung, og allereie merittert folkemusikkutøvar. Dette året er han aktuell med si fyrste soloplate der slåttespel solo på trekkspel har fokus. Ole kjem frå ei folkemusikkslekt på Hedmarken der far og bestefar har vore læremeistrar i oppveksten og gjennom studiar ved m.a. Norges Musikkhøgskule har han jobba med den tradisjonelle slåttemusikken, og samstundes utforska det store spennet tradisjonsmusikken frå heimplassen har. Plata er eit portrett av Ole som tradisjonsberar, og innheld alt frå vare lydarslåttar til danseslåttar etter fanden sjølv. Ole er og dansar og har vunne A-klassa på Landskappleiken to gongar. Han gler seg til å spele konsert på Gjøvik!

Inngang kr. 200,-. For medlemmer kr. 150,-.

OleNilsen

Krydderkonsert med Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen

Tingbygningen på Hunn, Torsdag 7. september kl. 20.00. Billetter kr 200,-/150,- inkl. kaffe/te og krydderkake.

hulbekmo

Etter over 30 års konsertvirksomhet over hele verden, mange plateutgivelser og 3 Spellmannspriser, kan disse to artistene tilby en svært allsidig og variert musikalsk forestilling. Deres varemerke er musikalsk mangfold både hva repertoar og instrumentarium angår. Stikkord: Folkemusikk, viser (både egenkomponerte og andres), middelaldermusikk og flerkulturelt, egne tonesettinger av dikt av Halldis M. Vesaas, Erik Bye, Ove Røsbak, Hans Børli , Alf prøysen mfl. Her får en fandenivoldsk slåttemusikk og sprelske fløytetoner, himmelsk harpeklanger, fyrrige og tragiske kjærlighetsviser, dramatiske middelalderballader og lyriske bånsuller, fra sugende polstakt til svingende afrikanske rytmer. Alt arrangert i en både frodig og spennende musikalsk stil og presentert på en uhøytidelig og humoristisk måte, gjerne med historier og anekdoter rundt stofet. Kort sagt en konsert som henvender seg til et bredt publikum!

Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen er et velkjent musikerpar som har vært
aktive i norsk musikkliv i snart førti år. De har gitt ut en rekke plater og cd-er og har
samarbeidet med bl.a. Erik Bye og Halldis Moren Vesaas. De har vunnet hele tre
spellemannspriser og holdt turnéer over hele verden.

Tone Hulbækmo var den første som tok den gjenopplivede norske harpen i bruk, hun
synger og spiller dessuten lyre, trøorgel og mere til.

Hans Fredrik Jacobsen er en uvanlig mangfoldig musiker som har medvirket på mer
enn 100 plater. Han trakterer ulike fløyter, torader og gitar.