Harper til salgs!

Vi har laga noen helt nye Selbu-harper her på Gjøvik spelmannslag i høst. Nå har du muligheten til å få kjøpt ei harpe i norsk tradisjon, basert ei harpe fra Selbu i Trøndelag. Ta kontakt med Stein Villa på telefon 934 95 806 for mer informasjon og pris.

 

 

21. mars. Krydderkonsert

Torsdag 21.mars kl 1930 blir nok en gang Krydderkveld i Tingbygningen på Hunn, nå med fokus på lokal tradisjonsmusikk fra Vardal. Kjell Stokke og Stein Villa serverer smakebiter fra et rikholdig arkiv med opptak, krydra med gode historier. Spelmannslagets medlemmer sørger for den levende musikken. Krydderkake og te/kaffe hører selvfølgelig med! kvelden er et samarbeid mellom Gjøvik spelmannslag og Tradisjonsmusikkarkivet Mjøsmuseet. Gratis inngang!

25. apr. Blått Gådn

Kven er Blått Gådn?

INGVILD LIE  langeleik, song

LARS SKATTEBU  indisk harmonium, mandolin, song

HARALD HØYVIK  gitar, song

Ingvild Lie, Lars Skattebu og Harald Høyvik utgjer trioen Blått Gådn.  Dei har spelt saman i vel eit år og på repertoaret står ein god blanding av tradisjonelle melodiar frå Valdres og eige materiale. Trioen står sjølve for alle arrangement, i tillegg til at ein del av repertoaret er nyskrivne tekstar og musikk.

Med røter planta i folkemusikken frå Valdres, har Blått Gådn funne sitt eige musikalske uttrykk. Lyden av fleirstemmig song, langeleik, gitar, mandolin og indisk harmonium gjev gruppa eit særpreg som er lett å kjenne att i dei tradisjonelle så vel som dei nyskrivne melodiane.