Konsert med Fra de mollstemte skoger

Mollstemte-i-trappa-mindre

Tingbygningen på Hunn
Lørdag 21. februar kl. 19.00
Pris kr. 150,-

Fra de mollstemte skoger er en trio som tonesetter dikt av forfattere som Hans Børli, Ove Røsbak, Magnus Buflod, Halldis Moren Vesaas og Ola Jonsmoen. Tekstene varierer fra det vemodige, vakre og sarte, via det humoristiske, til det mørke og beske. Musikken er komponert av trioen som henter sin inspirasjon fra folkemusikken og visetradisjonen, men lytteren vil også høre påvirkning fra Hege Nylund sang, ukulele, autoharpe I 2014 slapp Fra de mollstemte skoger sin andre CD Kvisk åt meg, Geir Vestad i HA skrev:

«Vi er nok et mollstemt folkeslag innerst inne. Det er slik vi er. Hadde vi ikke visst det før, ville vi oppdaget det ved å lytte til det nye albumet til gruppa Fra de mollstemte skoger. For her har hedmarksmusikerne Hege Nylund, Tove Hagen og Annar By tatt for seg noe av den fineste sanglyrikken som er å oppdrive i dette fylket, og framstiller den så stemningsfylt som den må være. Den dagen årets vakreste hedmarksalbum skal kåres, må dette

Forgjengeren fikk en sekser i HA. Årets oppfølger «Kvisk åt meg» er blitt om mulig enda bedre, enda sterkere i det lyriske uttrykket.»

«Hører du vemod i blåstille skogar
når haustregnet varslar ein vinter som kjem,
veit du at vinden vil plystre ein polsdans
i moll gjennom våren og innby til dans
i vårkåte skogar der livsgleda syng
i nattslørte timar inst i vårt hjarte.»

Med disse vakre ordene av Ola Jonsmoen ønsker vi deg velkommen til en varm konsert til ettertanke i vintermørket.