Utdeling fra Anders Hovdes minnefond

Søndag 13. november er det utdeling fra Anders Hovdes minnefond i Tingbygningen på Hunn. I forkant av selve utdelingen blir det minikonsert med UngFolk Gjøvik og Ævestaden. Sistnevnte er en prisbelønt gruppe som kombinerer tradisjonelle folkemusikkuttrykk med elektroniske virkemidler. Deres suggererende lydbilde , bl.a. med bruk av lyrer og vokal, har blitt et kjennemerke som har sendt dem rundt på konsertscener i hele Europa det siste året.

Søndag 13. november kl. 16, Hunnsvegen 29 på Gjøvik.

Krydderkonsert med Ævestaden

Gjøvik spelmannslag inviterer til Krydderkonsert med den prisbelønte gruppa Ævestaden søndag 13. november kl. 19 i Tingbygningen på Hunn. Ævestaden kombinerer tradisjonelle folkemusikkuttrykk med elektroniske virkemidler. Deres suggererende lydbilde, bl.a. med bruk av lyrer og vokal, har blitt et kjennemerke som har sendt dem rundt på konsertscener i hele Europa det siste året. De vant Folkelarmprisen i fjor og mottok NOPA stipendet under by:larm i år. Trioen er forventet å prege norsk musikkliv fremover. Ævestaden bruker både norsk og svensk språk i sine komposisjoner.

Kenneth Lien – kraviklyre, munnharpe, langeleik, fele og vokal.
Levina Storåkern – fele, kuhorn, kantele, langeleik, live-elektronikk og vokal.
Eir Vatn Strøm – kraviklyre, live-elektronikk, synth og vokal.

Arr: Gjøvik spelmannslag og Tradisjonsmusikkarkivet Mjøsmuseet.
Støttet av Norsk kulturråd.

Musikkhelg 2022

MUSIKKHELG på Eiktunet 20.-22. mai 2022

I år vil kurshelga bestå av parallelle kurs i å smi munnharpe, spille munnharpe, spille langeleik (både for nybegynner og viderekomne) spikke seljefløyter og lage barklur.

Lørdag vil hovedsakelig gå med til å smi selve kroppen på munnharpene, mens arbeidet med å lage og montere fjær vil foregå på søndagen. I tillegg til å bruke den gamle hovedsmia vil vi i år innvie våre nye gassesser!

Foto: Lasse Stang

Spillekursene for munnharpe og langeleik foregår i flere av stuene på Eiktunet, med gode muligheter til å fordele deltakerne i flere grupper etter nivå. Munnharpeforum og langeleikforum stiller med instrumenter til utlån.

Kurset i seljefløyte og barklur starter med at kursdeltakere tas med på en runde i omegnen for å lære å finne typiske vokseplasser for selje og or som egner seg. De får så skjære med seg rikelig med emner som tas med tilbake til Eiktunet, der resten av fredagen går med til å lære å spikke fløyter.

Foto: Lasse Stang

Kursavgiften er kr. 500,- en lav pris som burde gjøre kurset attraktivt for ungdom og studenter. Lunsjen – Suppe levert av Eiktunet kafe – koster kr. 100.- pr dag og nytes i fellesskap for alle deltakerne.

Kursholdere i år:
Smikurs: Stein Terje Mathisen, Sven Håkon Jørgensen og Alexander Sørnes
Munnharpe begynner: Jon Tharaldsen

Munnharpe viderekomne: Jim Erik Hoem Johansen

Seljefløyte og barklur: Hans Fredrik Jacobsen og Stein Villa
Langeleik begynner: Marit Steinsrud
Langeleik i Vardalstradisjon: Eva Nyseth og Svein Arne Mæhlum

Program

Fredag 25.05. kl. 19.00: Tingbygningen: Åpning av fotoutstilling med arbeider av Lasse Stang og Krydderkonsert med Granem (Frode Granum Stang m.fl.)

Lørdag 26.05. kl. 10.00: Oppmøte på Eiktunet for alle kursdeltakere. Presentasjonsrunde før gruppene går hver til sitt. Kurset går fram til kl. 16. med felles lunsj.

Lørdagskvelden møtes alle i Tingbygningen på Hunn til sosialt samvær og spontant samspill. Disse kveldene har blitt legendariske! Her møtes profesjonelle og amatørmusikere og deler låter og erfaringer. Kursdeltakerne får oppleve solospill og samspill på høyt nivå, og munnharpe, langeleik, seljefløyte og sang er svært godt egnet for samspill!

Søndag 27.05.: kl. 10.00: Kursene fortsetter til kl. 15.00. med felles lunsj.

Kl. 14.00: Utekonsert med Hans Fredrik Jacobsen på scena på Eiktunet.

Påmelding

Påmelding til Stein Villa, stein.villa@mjosmuseet.no, tlf: + 47 934 95 806. Pris for kurs: 500,-. Lunsj koster kr. 100,- pr. dag. Konsert med Granem kr. 100,- for kursdeltakere, kr. 200,- for andre. Betaling til kontonr. 2010 22 27507. Oppgi navn og Musikkhelg!

Adresser: Tingbygningen på Hunn: Hunnsvegen 29.
                  Eiktunet friluftsmuseum: Øverbyvegen 108.

Arrangementet er et samarbeid mellom Gjøvik spelmannslag, Tradisjonsmusikkarkivet Mjøsmuseet, Norsk langeleikforum og Norsk munnharpeforum. Det er støttet av KOMP og Norsk Kulturråd.

Munnspillsamling på Gjøvik lørdag 3. oktober

Munnspillsamling på Gjøvik lørdag 3. oktober

Munnspill på «gamlemåten»! -et samarbeid mellom Tradisjonsmunnspill og Gjøvik spelmannslag. På grunn av coronasituasjonen har styret i Tradisjonsmunnspill bestemt at det ikke blir landsseminar i år, men at det skal holdes 3 regionsamlinger fordelt på Trøndelag, Østlandet og Vestlandet. På Østlandet blir samlinga på Gjøvik, lørdag 3. oktober kl. 11 – 17.

Vi gjør det helt enkelt og ber deltakerne ta med mat til egen bruk. Så tar vi en spleis på kaffe/te. Det hele foregår i Tingbygningen på Hunn, Hunnsvegen 29 og det er gratis å delta. Både nybegynnere og viderekomne er velkomne til å delta, og innholdet blir tilpasset de som melder seg på. Spillinga er gehørbasert, så vi bruker ikke noter. Du må ha med et diatonisk munnspill i G-dur, gjerne kalt blues harp, dvs. et vanlig munnspill med 10 hull.

Vi må sette et maks antall deltakere til 20 personer, så her er det først til mølla.
Meld deg på til Stein Villa, stein.villa@mjosmuseet.no . Oppgi telefonnr. og epostadresse. For praktiske spørsmål kontakt Stein Villa på tlf: 93495806.

5.0.2