Krydderkonsert på Tingbygningen med Kim André Rysstad

Konsert torsdag 1. oktober kl. 20.00 på Tingbygningen.

Kim André Rysstad, sanger og musiker fra Rysstad i Setesdal har med sin særegne, varme stemme blitt lagt merke til av musikkelskere både nasjonalt og internasjonalt. Og torsdag 1. oktober har han konsert på Tingbygningen på Hunn.

Rysstad, som i hovedsak har jobba mest med kveding, henter også gjerne inspirasjon fra pop, musical og country for så å blande dette med folkemusikken. Han deltok i Melodi Grand Prix 2012 med sangen «Så Vidunderleg» som vart A-lista på NRKP1 i tre måneder. Høsten etter var Rysstad med i NRK’s «Beat For Beat».

Rysstad begynte sin utdannelse innen klassisk sang, men spesialiserte seg senere i den tradisjonelle sangstilen fra Setesdal. Han har blant annet vært elev av Kirsten Bråten Berg, Ånon Egeland og Agnes Buen Garnås.

 I 2009 vant han INTRO-folk og ble kåret til Årets unge folkemusiker av Rikskonsertene og folkemusikkorganisasjonen FolkOrg. Juryen uttalte følgende etter at seieren var klar: – Kim André Rysstad er tro mot tradisjonen samtidig som vi opplever en tydelig ambisjon om å utvikle og utvide denne. Vi er overbevist om at denne unge kvederen bærer i seg muligheten til å utvikle et særegent uttrykk preget av sin personlige fortellerevne, tilstedeværelse og musikalitet. Han har et uttrykk som både vil berøre og begeistre mange i årene som kommer.

I 2007 slapp Rysstad debutalbumet «Tak hardt uti hand» – en samling folkeviser og middelalderballader. Albumet ble kåret til «Årets soloalbum» under bransjetreffet Folkelarm i 2008, og i forbindelse med utgivelsen skrev Vårt Land at – allerede med sin debut står Kim André Rysstad frem som en stemme for alle tider! Der debutalbumet var av den tradisjonelle sorten med solistisk kveding, har Rysstad nå gått i en mer lekende og sjangeroverskridende retning.

Kim André ble nominert til «Spelemannprisen» for sin andre soloplate «Vegen», og jobber for tida med sitt tredje plateprosjekt med release høsten 2015.

Billetter:
Billetter kr 200,-/150,- kjøpes ved inngangen

Arrangør:
Gjøvik spelmannslag

Åpningstider:
Kl. 20.00 – 21.30