Musikkhelg 2022

MUSIKKHELG på Eiktunet 20.-22. mai 2022

I år vil kurshelga bestå av parallelle kurs i å smi munnharpe, spille munnharpe, spille langeleik (både for nybegynner og viderekomne) spikke seljefløyter og lage barklur.

Lørdag vil hovedsakelig gå med til å smi selve kroppen på munnharpene, mens arbeidet med å lage og montere fjær vil foregå på søndagen. I tillegg til å bruke den gamle hovedsmia vil vi i år innvie våre nye gassesser!

Foto: Lasse Stang

Spillekursene for munnharpe og langeleik foregår i flere av stuene på Eiktunet, med gode muligheter til å fordele deltakerne i flere grupper etter nivå. Munnharpeforum og langeleikforum stiller med instrumenter til utlån.

Kurset i seljefløyte og barklur starter med at kursdeltakere tas med på en runde i omegnen for å lære å finne typiske vokseplasser for selje og or som egner seg. De får så skjære med seg rikelig med emner som tas med tilbake til Eiktunet, der resten av fredagen går med til å lære å spikke fløyter.

Foto: Lasse Stang

Kursavgiften er kr. 500,- en lav pris som burde gjøre kurset attraktivt for ungdom og studenter. Lunsjen – Suppe levert av Eiktunet kafe – koster kr. 100.- pr dag og nytes i fellesskap for alle deltakerne.

Kursholdere i år:
Smikurs: Stein Terje Mathisen, Sven Håkon Jørgensen og Alexander Sørnes
Munnharpe begynner: Jon Tharaldsen

Munnharpe viderekomne: Jim Erik Hoem Johansen

Seljefløyte og barklur: Hans Fredrik Jacobsen og Stein Villa
Langeleik begynner: Marit Steinsrud
Langeleik i Vardalstradisjon: Eva Nyseth og Svein Arne Mæhlum

Program

Fredag 25.05. kl. 19.00: Tingbygningen: Åpning av fotoutstilling med arbeider av Lasse Stang og Krydderkonsert med Granem (Frode Granum Stang m.fl.)

Lørdag 26.05. kl. 10.00: Oppmøte på Eiktunet for alle kursdeltakere. Presentasjonsrunde før gruppene går hver til sitt. Kurset går fram til kl. 16. med felles lunsj.

Lørdagskvelden møtes alle i Tingbygningen på Hunn til sosialt samvær og spontant samspill. Disse kveldene har blitt legendariske! Her møtes profesjonelle og amatørmusikere og deler låter og erfaringer. Kursdeltakerne får oppleve solospill og samspill på høyt nivå, og munnharpe, langeleik, seljefløyte og sang er svært godt egnet for samspill!

Søndag 27.05.: kl. 10.00: Kursene fortsetter til kl. 15.00. med felles lunsj.

Kl. 14.00: Utekonsert med Hans Fredrik Jacobsen på scena på Eiktunet.

Påmelding

Påmelding til Stein Villa, stein.villa@mjosmuseet.no, tlf: + 47 934 95 806. Pris for kurs: 500,-. Lunsj koster kr. 100,- pr. dag. Konsert med Granem kr. 100,- for kursdeltakere, kr. 200,- for andre. Betaling til kontonr. 2010 22 27507. Oppgi navn og Musikkhelg!

Adresser: Tingbygningen på Hunn: Hunnsvegen 29.
                  Eiktunet friluftsmuseum: Øverbyvegen 108.

Arrangementet er et samarbeid mellom Gjøvik spelmannslag, Tradisjonsmusikkarkivet Mjøsmuseet, Norsk langeleikforum og Norsk munnharpeforum. Det er støttet av KOMP og Norsk Kulturråd.