Krydderkonsert med Fivil

[status_ok]Fredag 12. desember i Tingbygningen på Hunn.[/status_ok]

Fivil er en vokalduo bestående av kvederne Kirsti Bakken Kristiansen og Ingebjørg Lognvik Reinholdt. Jentene begynte sitt musikalske samarbeid høsten 2010 på Norges Musikkhøgskole.

Fivil tar utgangspunkt i den norske folkemusikken som tradisjonelt har blitt sunget solo og arrangerer den for to stemmer. Ved å leke med ulike melodivarianter og individualitet i samspill oppstår det spennende samklanger som fremhever folkemusikkens særpreg. Som basis for arrangementene benytter Fivil seg av det musikalske materialet som befinner seg i folkemusikken fra deres hjemtrakter Vestoppland og Telemark.

Fivil har opptrådd på Musikkfest Oslo, blitt spilt på NRK Folkemusikktimen, NRK Telemarksendinga og samarbeidet med bl.a. Telemark Messingkvintett. Desember 2013 la duoen ut på førjulsturné med støtte fra FFUK og i forbindelse med denne turneen slapp Fivil sin første singel “Kling no klokka” på digitale medier. Turneen startet for et fullsatt Emanuel Vigelands Mausoleum i Oslo og fortsatte på ulike arenaer i Telemark og Vestoppland.

Høsten 2014 har vært travel for Fivil, som i tillegg til å ha gjort konserter på bl.a Seljordkappleiken og Osafestivalen, spilte inn album i midten av november. Albumslippet er planlagt høsten 2015.

Om medlemmene i Fivil:

Kirsti Bakken Kristiansen er fra Gjøvik og det er folkemusikken fra Vestoppland som ligger Kirstis hjerte nærmest. I 2014 fullførte Kirsti sine studier i musikkpedagogikk og folkesang ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til utdanning innen folkemusikk har Kirsti studert på Sir Paul McCartneys Livepool Institute of Performing Arts (LIPA), Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) og University of Wolverhampton, noe som har resultert i en bachelorgrad i låtskriving og komponering. Kirstis utøvende virke som folkesanger har omfattet flere spennende prosjekter, blant annet det UD­finansierte prosjektet UMOJA med samarbeid med utøvere fra Norge, Etiopia, Uganda, Kenya og Tanzania, hun har også samarbeidet med gitarist Espen Wensaas og hardingfelepiller Laura Ellestad.

Ingebjørg Lognvik Reinholdt har alltid hatt den sterke kvedertradisjonen fra Vest­Telemark i bunnen av sin musikkutøving. Ingebjørg har gått to år på folkemusikkstudiet på Rauland. Hun har blant annet vært med på internasjonale folkemusikkprosjekt som The Nordic Tone Project (Shetland 2009/Skottland 2010) og Talentprosjektet på Førdefestivalen (2010). Våren 2013 fullførte Ingebjørg sin bachelorgrad i utøvende folkesang fra Norges Musikkhøgskole.

Fivils hjemmeside:

www.fivil.wordpress.com