Tellefs

Norske slåtter og irske reels og jigs – og noen vise- og salmetoner

Krydderkonsert i Tingbygningen på Hunn, torsdag 11. januar kl. 19.00. Inngang kr. 300,-/200,-. Velkommen!

Tellefs er et musikalsk lekerom der musikerne jobber i spennet mellom å skape et nytt uttrykk og samtidig løfte fram musikken fra to særpregede tradisjoner. Bandet går løs på låtene med respektløs respektfullhet (eller omvendt), og låtene blir aldri spilt likt to ganger på rad.

Kapellmester Tellef Kvifte har plukket opp et nytt instrument (i tillegg til de mange han har spilt i en årrekke), nemlig taragot, som er en nær slektning til sopransaxen. Til vanlig finner vi instrumentet i øst-europeisk folkemusikk, men her bruker Tellef instrumentet for å utforske slektskap og likheter mellom norsk og irsk musikk.

Tellef Kvifte har vært med i noen tiår, fra nå legendariske innspillinger på 70-tallet («Heitaste slåtten» og «Slinkombas»), via Chateau Neuf spellemannslag, til folk/fri-impro/elektro-bandet LuckyLoop, ved siden av diverse jazz-sammenhenger, med Mathilde Grooss Viddals FriEnsmble som det siste.

Knut Kvifte Nesheim er trommeslager og komponist med base i Oslo. Med en bakgrunn og oppvekst i fra norsk folkemusikk, jazz og klassisk slagverk, trives Knut i et sjangerdiffust landskap i alt fra soloopptredener til store ensembler. Han er aktiv som komponist og utøver i OJKOS, Doomsday Preppers, BenReddik, Skrekk og Guro, Julius, Espera og sin egen plateaktuelle kvartett «Deliverables», i tillegg til å medvirke på innspillinger med Mathilde Grooss Viddals FriEnsemblet, Camilla Hole Trio, Greta Eacott’s G Bop Orchestra og Ivar Orvedal.

Magnus Wiik, multiinstrumentalist, som har turnert verden over med egne og andres prosjekter på i nærmere 20 år. Han har mottatt priser, gitt ut et titalls kritikerroste plater med egen musikk og spilt med noen av de fremste navnene innen irsk og norsk folkemusikk, bluegrass og jazz. Av egne prosjekter er bandene Open String Department, Haley’s Comet og Ellestad Wiik Duo verdt å nevne.

Åsmund Reistad spiller diverse gitar- og bassinstrumenter. Høsten 2021 ga han ut soloalbumet «89% folkemusikk» som består av egenskrevet folkemusikk for gitar, iblandet elementer fra andre stilarter. I tillegg til folkemusikk driver han med viser og jazz, og har bak seg samarbeid med en rekke band og artister: Aasmund Nordstoga, Chateau Neuf Spelemannslag, Birgitte Damberg Trio, Trispann, Vegar Vårdal, Ingunn Bjørgo, Marianne Tomasgård m.fl..