Krydderkonsert: Gabriel Fliflet og Jorun Marie Kvernberg

fliflet

Velkommen til krydderkonsert i Tingbygningen på Hunn den 7. februar kl. 20.00!

Inngang kr. 150/200,-

Gabriel Fliflet er en fargerik musiker og musikkmaker med trekkspill som hovedinstrument og med lang fartstid innen en rekke ulike former for folkemusikk. Han ble kåret til Årets folkemusiker i 2011. Jorun Marie Kvernberg spiller fele, hardingfele og harpeleik og er en av landets beste folkemusikere. Hun har vunnet Spelmannsprisen to ganger og er den eneste som har vunnet den ærerike «Edvard-prisen» for komponering i sjangeren folkemusikk.

Gabriel og Jorun Marie renner over av spilleglede – både når musikken topper seg i høyspente kraftutladninger og når den flyter stille og poetisk. De følger hverandre tett, både med underfundige smil og brede glis! Når tiden er moden, bryter de ut i sang.

Du får høre deilige folketoner som har tålt tidens gang, men aller mest ny musikk laget av musikerne selv. Jorun Marie Kvernbergs musikk er preget av hennes oppvekst sentralt i spelmannsmiljøet i Romsdal. Her er luftige viser med plass til vemod og uventede svinger. Her er feleslåtter med mye harpiks og mange glade knips. Gabriel Fliflets musikk er melodiøs, men med et eget tonalt særpreg; du kan spore toner og rytmer fra både Hellas og Hardanger, finske skoger og nordsjøkyster.

Jorun Marie Kvernberg er sentral i flere av Norges fremste folkemusikkgrupper, bl.a. i den prisbehengte felekvintetten Majorstuen. De siste årene har hun også dyrket solospillet, og fått stor respekt for sin lysende, kraftfulle tone, sin virtuositet og for djerv musikalsk nyskaping.

Mange kjenner Gabriel Fliflet fra hans samarbeid med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre, eller fra hans prosjekter basert på egne bestillingsverk. Blant disse er Åresong, som han lagde sammen med Jon Fosse til Festspillene i Bergen 2010. Valseria fra 2013 er en hyllest til valsen og tretakten, og det var her Jorun Marie og Gabriel begynte samspillet.

www.gabrielfliflet.no

www.jorunkvernberg.com

PRESSEKRITIKK:

[quote source=»Rana Blad, 16.3.2015″]»Gjennom en times konsert på Bakeribygget spilte Jorun Marie Kvernberg og Gabriel Fliflet med slik innlevelse at mikrofonene ble skeive, Kvernberg hev etter pusten og Fliflet så ut som han var på vei ut av stolen sin flere ganger. (…) Kvelden var fullspekket med glede og fantastiske prestasjoner, høydepunkt etter høydepunkt.»[/quote]

[quote source=»Herøyfjerdingen, 17.3.2015″]»Det er forskjell på musikere, også på profesjonelle musikere. Gabriel Fliflet og Jorun Kvernberg har alt. De behersker sin kunst til fulle. De formidler musikken til publikum med smil og øyekontakt. De viser en sånn overstadig glede over å spille at man som tilhører blir fullstendig forført.»[/quote]