Munnspill på gamlemåten

[status_oops]Pressemelding[/status_oops]

munnspillkursing
MUNNSPILLERE: Mareno Roska (foran) og bak Svein Arne Mæhlum, Leif Arne Bakke, Lasse Stang, Stein Villa, Einar Fosdal og Stein Terje Mathisen i Gjøvik spelmannslag ønsker vel møtt til å lære munnspill på gamlemåten.

 

Har du lyst til å lære å spille munnspill på gamlemåten så har du sjansen nå. 17.-19. april blir det arrangert kurs med Gjøvik spelmannslag som vertskap. Her blir det opplæring på alle nivåer fra nybegynnere til viderekomne. En vil få et innblikk i hvordan munnspillet kan brukes til runddans- og bygdedansspill, viser m.m. Poenget er å spille melodien samtidig med at en akkompagnerer seg sjøl med «tungebassing».

Her er det lav terskel, alle kan melde seg på uansett kunnskaper på forhånd. Hvis du ikke har et munnspill så får du kjøpt et for drøye tre hundrelapper. Det du trenger er et lite diatonisk munnspill i G. Det har allerede meldt seg deltakere fra fjern og nær men det er plass til flere. Kurset holdes i Tingbygningen på Hunn.

Her blir det kursing på alle nivåer, buskspill og sikkert mang en god historie, for munnspillere har det i kjeften!

Instruktører for nybegynnere er Mareno Roska og Inge Torstenson, for litt øvete Einar Eimhjellen og for viderekomne John-Erik Hammarberg.

Arrangør er Gjøvikspelmannslag/Tradisjonsmusikkarkivet Mjøsmuseet.

Påmelding til Stein Villa (stein.villa@mjosmuseet.no).

[button url=»http://gjovikspelmannslag.no/blogg/?p=433″ style=»orange» size=»small» target=»_blank»]Se program og mer info her[/button]