Krydderkveld med Gabriel Fliflet og Valseria

Krydderkveld med Gabriel Fliflet og Valseria i samarbeid med Tune Into Gjøvik jazzklubb. Dato: torsdag 3. april i Black Box’en, Gjøvik kino og scene kl. 20. Bill. pris: kr. 150/200,-.

Valseria med Gabriel Fliflet og band

Så hårreisande flott at til og med hårlause kjende kor busta tok av skrev avisen Hordaland etter urfremføringen av konserten Valseria på Vossajazz mars 2013. Siden den gang har komponisten Gabriel Fliflet og medmusikere turnert vidt og bredt med sin fargerike hyllest til valsen. I Valseria møter vi både virvlende, hissige, duvende og nølende valser. Melodier med dufter både fra Norge og Nordsjøen, Paris og Balkan. Som kontrast til valsene møter publium også poetiske bruremarsjer, flerstemt, insisterende sang om voksen kjærlighet og rumensk-rytmisk string swing!

Gabriel Fliflet leder bandet, spiller trekkspill, piano og synger. Han ble kåret til Årets folkemusiker i 2011. For mange er han mest kjent fra den livsbejaende musikken i duoen Fliflet/Hamre. Fliflet har fått mange lovord for Valseria og andre bestillingsverk, bl.a. Åresong, som han og Jon Fosse laget til Festspillene i Bergen 2010.

Susanne Lundeng (fele, harpeleik, sang) er en av landets mest særpregede og karismatiske folkemusikere. Hun har betydd mye for gjenoppvåkningen innen nord-nordsk folkemusikk og har mottatt en rekke priser. Jørgen Sandvik (gitar, mandolin, sang) er en av frontfigurene i prisbelønte Real Ones, og spiller etnisk populærmusikk fra østersjøområdet sammen med Gabriel i kvartetten Novgorod. Anders Bitustøyl er en bassist med kjærlighet til og fartstid fra både norsk folkemusikk, reggae og pop. Han har bl.a. samarbeidet med Karin Park og Ephemera.

Kjartan Fløgstad, Einar Økland og Gabriel Fliflet har skrevet tekstene som synges i Valseria.

[quote source=»Lars Mossefinn, jazznytt.no» rating=»0″]den eine perla etter den andre… augneblikk av pur magi… strålande konsert[/quote]